iPad covers – sådan får du den bedste beskyttelse

iPad – praktisk, men skrøbelig

IPaden er siden sin lancering i 2010 blevet en global succes. Fra mest at blive set på som en useriøs gadget er dens brugbarhed, både på jobbet og derhjemme, i dag blevet klar for mange. Danskerne har også taget den til sig og bruger den i dag til alt fra keynote-præsentationer på jobbet eller studiet, til lige at nå endnu et afsnit af yndlingsserien hvor end du er. Men med dette øgede brug er der også et øget behov for at passe ordentligt på sin iPad. Her er et iPad cover en oplagt løsning.

IPad covers kommer i mange forskellige typer, men alle har de det primære formål at beskytte din iPad. En af iPads store fordele er mobiliteten de tilbyder. Det er nemt at have sin iPad med på farten og den passer ind både på sofaen og i mødelokalet. Men det er lige præcis denne mobilitet der gør at iPaden har brug for ekstra beskyttelse. Det er dog vigtigt at tænke over lige præcis din iPad brug for at finde lige det cover der dækker dine behov.

Beskyttelse på begge sider

Når du skal finde et iPad cover, kan det være en fordel at skelne mellem covers der beskytter bagsiden og covers der beskytter skærmen. Bagsiden af iPaden kan modstå en del, men kan let blive ridset. Skærmen kan selvfølgelig også ridses, men det store problem her er at beskytte mod deciderede revner, der i værste fald kan ødelægge iPaden.

Bruger du din iPad meget kan det være smart at købe et cover der beskytter begge sider af din iPad. På den måde bliver den ikke ridset når den ligger i din taske, og skulle du tabe den eller skade den på anden måde er der ekstra beskyttelse af skærmen. En anden fordel ved denne type covers er at de typisk gør det muligt at stille iPaden i forskellige vinkler. Ekstra praktisk er det med et 360 graders iPad cover der gør at du også kan stille iPaden op på højkant.

Vælger du et cover der beskytter begge sider, er det smart at vælge et med såkaldt sleep / wake-up funktion i coveret. Dette betyder at iPaden går på vågeblus når coveret lukkes, og tænder op igen når coveret åbnes. IPad covers kommer desuden i en række forskellige farver og materialer. Er du til det mere klassiske look kan et cover i sort læder være en god løsning, mens det også er muligt at få covers i mere pangfarver. Skal det være mere personligt går det også an at få covers med forskellige logoer på, for eksempel med ens favoritfodboldklub.

Særlige covers til særlige behov

Det kan dog være at du ikke søger et iPad cover der giver total beskyttelse. Et alternativ til et klassisk iPad cover kan være en iPad-sok eller en stofpose. Disse er ikke designet til at være på iPaden mens den er i brug, men er derimod kun til opbevaring – særligt når iPaden ligger i tasker og lignende. Fordelen ved denne løsning er at iPaden stadig er beskyttet mod ridser når du er på farten, samtidig med at du kan nyde det lækre design uden et cover når du bruger den. Ulempen er selvfølgelig at der ikke er beskyttelse hvis iPaden ryger på gulvet.

I den helt anden ende af skalaen har vi silikonecovers. Silikonecovers er ofte større og endnu mere beskyttende end normale iPad covers, hvilket gør dem ideelt hvis iPaden skal bruges af et barn. Med et silikonecover tåler iPaden de fleste bump og fald et barn kan udsætte den for. Disse covers kommer desuden ofte i sjove farver og former, der gør dem ekstra sjove for børnene.