Hvordan ved du, om din partner er den rette for dig?

Man kunne måske ønske, at man kunne slå sin nye kæreste op på Ratepanel for at se, om de har dårlige anmeldelser. Sådan fungerer det selvfølgelig ikke. Men både i begyndelsen og i løbet af et forhold, kan man komme i tvivl, om man er sammen med den rette person. Men hvordan ved man, om det er tilfældet? Eller om man fremtvinger et forhold?

Erkend det, hvis det ikke er den rigtige

Først og fremmest er det vigtigt at understrege: Det er ikke verdens undergang, hvis det ikke skal være jer to. Så hvis der er advarselstegn, som peger hen imod, at I skal slå op, så skal det hele nok gå. For det er bedre at være glad alene end ulykkelig med en partner.

 

Et breakup kan være hårdt og kan håndteres på mange måder. Nogle vælger at møde nye dates på https://www.scor.dk/, og andre har brug for mere tid til at komme sig over breakuppet. Men et breakup kan også være en oplagt mulighed for at lede efter en anden partner.

Forholdet vs. personen

Romantiske komedier, par på restauranter og kærlighedssange er blot nogle af de ting, der er med til at romantisere forholdet. Men det kan også medvirke til, at man nogle gange kan føle sig presset til at indlede et forhold med nogen.

 

Så vil man hellere blive i forholdet for forholdets skyld og ikke personen, er det et tegn på, at de ikke er den rette. Man kan spørge sig selv, om hvor langt man ville gå for dem. Ville du stadig være sammen med dem, hvis du ønsker at bo i byen, og de vil bo på landet?

Ønske hinanden succes

Et godt forhold handler om, at man motiverer hinanden. Din partner skal være begejstret, når du får nyt job eller får succes i livet. Hvis din partner forsøger at ændre dig eller forsøger at holde dig tilbage for det, du virkelig gerne vil have, så er de ikke den rette for dig. En partner skal støtte op om dine ønsker og acceptere dig, for hvem du er.

I deler samme værdier og drømme

Den fysiske tiltrækning er der, og jeres personligheder passer virkelig godt sammen. Men du drømmer om at starte en virksomhed i København, mens din partners helt store drøm er at starte en farm på Fyn. Hvis I deler de samme værdier, kan det være nemmere at vide, om I skal være sammen.

 

I et forhold bliver man nødt til at gå på kompromis, men man må også spørge sig selv, om I har to helt forskellige tilgange til livet. Et forhold kan dog godt fungere, selv om man har forskellige værdier og overbevisninger. Det springende punkt er, om man kan acceptere de forskelle. Hvis ikke, skal man overveje, om man skal blive sammen.