Har du 100 % styr på din hund? 4 tips til en mere lydig hund

De fleste hundeejere vil naturligvis gerne have en lydig hund. Det er både lettere og rarere at være hundeejer, hvis man har en hund, der rent faktisk lytter til og gør, som man siger. Det er sommetider bare lettere sagt end gjort at få en lydig hund – det synes de fleste i hvert fald. Der findes dog nogle metoder, du kan tage i brug, hvis du vil have en mere lydig hund. Metoderne er ikke svære, og de kræver ikke meget. Du skal dog være vedholdende og bruge tid og energi på din hund. Hvis ikke du er engageret i projektet, bliver din hund det højst sandsynligt heller ikke.

Leg med hunden

Der er mange forskellige meninger om, hvordan hunde skal trænes – læs bare her. Ét redskab, du kan bruge for at få en mere lydig hund, er leg. Hvis du sørger for at lege rigtig meget med din hund, vil den knytte sig mere til dig. Den vil finde ud af, at du rent faktisk er sjov at være sammen med og holde sig til. På den måde vil du i højere grad have din hunds opmærksomhed på gåture og lignende.

Belønning uden pres

Godbidder og belønninger er i mange tilfælde en af nøglerne til at få en lydig hund. Når du træner med din hund, er det vigtigt, at du husker at belønne den, når den gør det, du gerne vil have den til. Med belønning finder din hund ud af, hvilken adfærd der er ønsket, og hvilken adfærd der ikke er. Du kan med fordel lade din hun starte med selv at bruge sin hjerne til at finde ud af, hvad det er for en handling, du ønsker. Når hunden finder ud af det og laver handlingen, er det tid til belønning. Derefter kan du rent faktisk begynde at sætte kommando på handlingen, som din hund til sidst vil lystre efter.

Vælg en spændende belønning

Hvis ovenstående skal virke hensigtsmæssigt, er det naturligvis vigtigt, at du finder en belønning, som din hund rent faktisk synes er spændende. En god belønning vil få din hund til at lære og reagere hurtigere, hvilket er det ønskede scenarie.

Tag et kursus

Hvis du vil være en god hundeejer, og du vil udvikle din hund til at være lydig, kan det være en rigtig god ide at tage et kursus. WeTeach.dk tilbyder rigtig mange forskellige kurser – se f.eks. dette kursus i hundetræning. Hvis du investerer tid i at lære at træne din hund bedre – og dermed blive en bedre hundeejer – vil det være meget lettere for dig ar udvikle din hund til at blive lydig. Med et kursus kan du lære mange gode og nyttige redskaber, som du med fordel kan bruge.