Trænger din virksomhed til fibernet?

Fibernet er specielt egnet til virksomheder, der har mange ansatte på en fælles internetforbindelse, og som bruger internettet til mange af dagens opgaver. Så nu spørger du nok dig selv: ”Kan jeg få fiber?” Det spørgsmål vil vi i denne artikel besvare, samt udlægge de konkrete fordele fibernet giver din virksomhed.

Hvordan får din virksomhed fiber?

Hvis du har besluttet dig for, at din virksomhed skal have fibernet, så er der en vigtig ting, du skal undersøge først. Det er om hvorvidt, din virksomheds lokation har muligheden for at få en fibernetforbindelse.

Fibernet er nemlig ikke som normalt internet. Det er ikke et signal, du får fra en satellit. Så var det jo ikke noget problem at blive koblet på. Fibernet er en forbindelse, der rejser igennem kabler. Så hvis din virksomhed skal kunne få fibernet, skal der være lagt kabler til det, hvor din virksomhed ligger.

Derfor er det vigtigt at tjekke udbyderne af fibernets dækningsområde først. Ellers kan det godt være, du selv skal betale for, at få kablerne lagt.

Din helt egen private motorvej

Fibernet kan lidt betragtes som en privat motorvej, hvor du og alle dine ansatte i din virksomhed kan køre lige så hurtigt I vil. Der er ingen kødannelser, der er ingen uheld osv. Det er fordi, fibernet er noget af det hurtigste internet, du kan få, og det kan tåle, at der foregår meget på netværket på samme tid.

Hvis du har mange ansatte, der skal bruge internettet, så sidder de alle sammen og downloader, uploader, tjekker hjemmesider, har konferenceopkald osv. For en normal internetforbindelse vil dette store pres ofte have konsekvensen, at det kører langsommere, end det skal.

Men fordi fibernet er så robust, så vil du ikke opleve, at det bliver langsommere. Og det betyder selvfølgelig, at dine ansatte kan være mere effektive, fordi deres digitale opgaver ikke tager så lang tid, som de normalt ville. Mere effektivitet betyder større produktion som i sidste ende betyder større indtægt.

Stabilitet i verdensklasse

Noget der er vigtigt for en hvilken som helst virksomhed, det er stabilitet i de værktøjer og systemer, som virksomheden gør brug af. Hvis der sker en fejl, der fører til afbrydelser af disse værktøjer eller systemer, så taber virksomheden penge, fordi vigtige arbejdsopgaver ikke kan fuldføres, indtil det er oppe igen.

Med internet er dette specielt en katastrofal sag, da nærmest alt arbejde umuliggøres, hvis forbindelsen fejler.

Med normalt internet sker det ofte. Men hvad så med fibernet? Her sker det meget sjældent. Og det skyldes, at fibernet sender signal igennem kabler. Det er altså ikke bare noget, der nemt oplever afbrydelser af den ene eller anden grund. Så hvis din virksomhed vil undgå unødvendige og irriterende afbrydelser på internettet, så er fibernet en sikker vej frem.