Sådan vurderer du et webhotel

Hvad er et webhotel? Hvad skal det bruges til? Og hvad skal man gå efter, når man vurderer et webhotel? Det kigger vi på her.

Lad os starte helt fra scratch. Det er ikke sikkert, du er digitalt indfødt eller har hørt om webhoteller før. Før du kan vurdere et webhotel, er det vigtigt, at det står klart, hvad et webhotel er, og hvad formålet med et sådant er.

Et webhotel er som et hotel for din hjemmeside. På et webhotel betaler du for at leje plads til din hjemmeside og dens tilhørende filer. Ved at have din hjemmeside koblet til et webhotel, gør du det muligt for andre at tilgå dit domæne.

Disse parametre skal du vurdere et webhotel ud fra

Der er flere ting, du kan gå efter, når du er på udkig efter det bedste webhotel. Ligesom med ”rigtige hoteller” skal pris og tilfredshed gerne gå hånd i hånd. Du kan orientere dig om de forskellige webhoteller til din hjemmeside ved at tjekke pris, kundetilfredshed, og om hotellerne tilbyder ekstra gode ”faciliteter”.

Pris

Før du begynder jagten på et passende webhotel, bør du overveje, hvad du har brug for. Hvilken type hjemmeside har du, og hvor meget plads har du brug for? Der kan være forskellige behov, alt efter om du for eksempel har en webshop eller en informationsside.

Når du kigger efter webhoteller, vil du grundet markedsføringsloven få vist den samlede pris.

En lille fun fact er, at selvom et webhotel kun eksisterer på internettet, betaler webhoteller moms. Du vil derfor få vist webhotellernes priser inklusiv moms.

Kundetilfredshed

Hvis du gerne vil danne dig et overblik over, hvad andre vurderer som gode webhoteller, kan du se de bedste webhoteller målt på kundetilfredshed her. Det gode ved at læse andre kunders tilbagemeldinger er, at de giver dig et troværdigt indblik i sagerne. Ved at læse andres erfaringer, kan du hurtigt få kendskab til, om det eksempelvis er nemt at blive oprettet, og hvordan kundeservicen er.

Øvrige faciliteter

Når du skal vælge webhotel, skal du vælge ud fra dine behov. De fleste vil typisk starte med et billigt webhotel, og så opgradere til et bedre og dermed dyrere, hvis det viser sig, at der er behov for det. Du vil typisk betale for seks måneder ad gangen på et webhotel. Derfor kan du løbende se, hvilke behov du har.

Hvis du allerede ved på forhånd, at du skal bruge plads til flere domæner, bør du finde et webhotel, der tillader dette.

Der er for øvrigt nogle webhoteller, der tilbyder gratis SSL. SSL er godt at have, da det er en sikkerhedsteknologi, der sørger for sikker forbindelse på din hjemmeside. Det vil være med til at gøre dine besøgende på hjemmesiden trygge.