Sådan kan du både spare penge i hverdagen og få råd til fornøjelser

Det kan være svært at finde en balance til både at spare penge i hverdagen, men stadig få råd til nogle af de fornøjelser som der findes derude, eksempel lækre ferier eller flot tøj. Tilbage i 2018 faldt danskernes formue og det kan der være flere årsager til. Men en af disse årsager var uden tvivl at folk begyndte at tage flere kviklån og smslån som er nogle af de letteste måder at låne penge, også selvom man er havnet i RKI eller lignende.

Derfor vil vi fortælle omkring de muligheder der er for at spare penge i hverdagen så du også har råd til fornøjelser uden at tage lån for at opnå det.

Få styr på din indkomst med et budget

Når man skal kunne spare penge i hverdagen, så er man også nød til at kunne få styr på sin indkomst. Her snakker jeg om alle de penge du får i løbet af året. Det er alt lige fra din almindelige løn fra jobbet til børnepenge og feriepenge. Så du er simpelthen nød til at sikre at du ved præcist hvor mange penge du får ind på din konto i løbet af et år. Hvis du har brug for hjælp til dette så findes der oversigtsider som eksempelvis udbetalingsoversigt.dk hvor du kan finde ALLE de udbetalings datoer der er på alt lige fra løn, skat, boligstøtte og meget, meget mere.

Når du har fået styr på din indkomst, så begynder du at lave et budget, hvor du lister op alle de udgifter du har i løbet af året. Her snakker jeg om alt lige fra husleje, til mad, ferie og alt som du vil komme til at bruge penge på i løbet af året. Så kan du nemlig få et overblik over præcist hvor mange penge du har til rådighed og hvor mange penge du skal placere i din opsparing til disse fornøjelser.

Hvor laver jeg mit budget henne?

Der findes utallige skabeloner på nettet hvor du kan lave dit budget og liste op præcist hvor mange udgifter du har og indtægter, så du kan se hvad du kan bruge hver måned. Du kan eksempelvis finde et budget skema her

Hvilke fornøjelser får jeg så råd til?

Når du er begyndt at få styr på din økonomi og kan få muligheden for at bruge penge på nogle af de lidt sjovere ting i livet, som eksempelvis at komme ud og rejse med din familie eller dine venner. Du kan nemlig lave en fast overførsel hver eneste måned til din opsparingskonto inden du når at bruge dem hver måned, så du er sikret på at de penge du har sparet ved at lave budgettet længere oppe vil blive brugt ordentligt.

Men vi vil lige komme med et par ting som du kan få råd til og vi har taget tingene fra Anyman.dk som netop handler om fornøjelser og forkælelse i hverdagen, men som dog mest henvender sig til mænd, men også en smule til både mænd og kvinder.

Skjorter

En flot skjorte kan lagt de fleste bruge, men de er både dyre og koster mange penge. Derfor vil du kunne spare op til en ny skjorte i ny og næ med et ordenligt budget.

Weekendophold

Et Weekendophold vil være helt ideelt til at komme i afslappende stemning, og hvis du har en kæreste, så kan i med fordel tage af sted sammen, for at få ekstra gang i romantikken.