Sådan finder du en god advokat

Der kan opstå mange situationer i løbet af vores liv, hvor vi får brug for en advokat. Alt efter hvad der er sket, eller hvad der skal til at ske, skal du finde en advokat, der specialiserer sig på netop dét område. Men hvordan finder du den bedste advokat til din sag?

Lav et grundigt forarbejde

Når du skal finde en dygtig advokat, er det sjældent optimalt bare at vælge den, der kommer først frem på Google. Det øverste søgeresultat er ingen indikator for, hvor dygtig advokaten er – ligesom det heller ikke er nogen indikator for, hvorvidt denne advokat lige netop specialiserer sig i det område, du skal have hjælp til.

Du kan i stedet spørge dig til råds ved folk, du kender, som har været igennem noget af de samme som dig, og som har haft glæde af en vis advokat eller et vist advokatfirma. Det kan naturligvis være grænseoverskridende, hvis du ønsker at holde din sag mere privat. Ikke desto mindre er det altid en god idé at høre fra andre, hvad de har ment om deres oplevelse med en specifik advokat.

Alternativt kan du også spørge advokaten om at se referencer fra tidligere klienter og sager. På den måde undgår du at involvere folk, du selv kender. Hvis du har fundet en seriøs og professionel advokat, vil vedkommende gerne give dig lov til at se referencer. Hermed kan du få en fornemmelse af, hvordan advokaten udfører sit arbejde, og om det er en pålidelig og dygtig advokat, du taler med.

Modtag tilbud fra flere forskellige advokater

Et andet godt råd er at kontakte flere forskellige advokater, inden du vælger den, der skal føre din sag. Det kan dog være en uoverskuelig proces at finde tilstrækkeligt mange advokater inden for det samme fagområde, som du skal kontakte på forhånd.

Her er et godt tip at kigge forbi Colego.dk. Colego har nemlig et stort netværk af professionelle advokater, som du kan få adgang til og derigennem modtage tilbud fra advokater, som er relevante for dig. Du henvender dig til Colego med en beskrivelse af din opgave. Herefter vil Colego lægge din opgave ud blandt deres advokater, som hver især byder ind på den, såfremt den ligger inden for deres ekspertisefelt. Herefter udvælges de tre bedste tilbud, som du får tilsendt ganske uforpligtende. På den måde har du mere eller mindre automatisk allerede tre forskellige tilbud, som alle er relevante, og som du nu kan vælge mellem.

Prioritér god kemi og klar kommunikation

Når du har fundet en advokat, skal du også mærke efter, om kemien er der. Det er især vigtigt, hvis det er en advokat, du skal arbejde sammen med i lang tid. En advokat varetager som regel også nogle meget følsomme områder af livet. Derfor er det også vigtigt, at du føler, at du kan tale med advokaten på en professionel, men også personlig og fortrolig måde, og at I kommunikerer klart og ærligt med hinanden.

Alt efter din situation kan det være nogle meget komplicerede anliggender, som advokaten skal hjælpe dig med. Derfor er det også vigtigt, at du føler, at advokaten er god til at forklare dig, hvad det er, han eller hun foretager sig – og hvad det helt konkret betyder for dig. En advokat er til for at hjælpe dig igennem juridiske anliggender, og det vigtigt, at du forstår, hvad der foregår under hele processen.