Hvordan opretter man et anpartsselskab?

Er du selvstændig erhvervsdrivende men i tvivl om hvilken slags virksomhed der er den bedste for dig Overvejer du at oprette et anpartsselskab, men er i tvivl om fremgang og papirarbejde?

Her får du en guide til, hvilke fordele der kan være ved at oprette et anpartsselskab, og hvordan du tager det bedste valg for din virksomhed.

Fordele ved at oprette et anpartsselskab

Et anpartsselskab eller forkortet ApS er en selskabsform, der hører under kategorien kapitalselskab. Hos et anpartsselskab hæfter du som ejer ikke med din egen formue, kun det indskud du har indbetalt ved oprettelsen af selskabet. Det vil sige at hvis du går ind i svære tider, og dit selskab bliver ramt af konkurs, så hæfter du ikke med dine personlige ejendele, såsom bil og bolig.

Med et anpartsselskab kan du drive firmaet sammen med andre. Til forskel fra en enkeltmandsvirksomhed, så kan et ApS have flere ejere. Dette giver dig muligheden for at indgå et samarbejde med andre personer indenfor dit fagområde.

For at oprette et anpartsselskab kræver det dog et kapitalindskud på 40.000, et betydeligt beløb som for nogle kan være svært at fremskaffe forud for en virksomheds opstart. Men kan du imødekomme kravet, så kan kapitalindskuddet være et godt signal at sende til kommende samarbejdspartnere. Det viser professionalitet og engagement indenfor dit fagområde.

En snørklet verden - hvordan kommer jeg videre?

Har du taget den endelige beslutning om at ApS er det rette for dig, men oprettelsen virker som en kompliceret proces? Det er vigtigt at du har alle dokumenterne på plads, så du på den bedst mulige måde kan oprette dig hos Erhvervsstyrelsen.

Kom godt i gang og opret et aps her, derved får du kyndig rådgivning med i hatten. Vedtægter, stiftelsesdokumenter og kapitalgodkendelse er en forudsætning for dit ApS, så ønsker du at løse opgaven nemt og smertefrit, så kan det være en god idé at søge professionel rådgivning.