Hvor tilfredse er dine kunder egentlig?

Tips til at gøre dine webshop endnu bedre

E-handel bliver mere og mere populært hos danskere i alle aldre, så driver du en webshop eller en virksomhed med webshop tilknyttet, oplever du sikkert også en stigende interesse. Men vender kunderne tilbage og er de tilfredse med dine services? Det kan være svært at måle og fornemme alles oplevelser - for de potentielle kunder, som alligevel af den ene eller anden grund ikke vælge at købe, kan du jo ikke få feedback fra!

Dét problem har ingen (endnu) opfundet feedback systemer eller data afkodning til at besvare. Men i mellemtiden kan du sørge for at ramme bredere i forhold til dine potentielle kunders krav til en webshop, og her kan det være meget gavnligt med at tænke i så bred en målgruppe som muligt. For eksempel er der flere og flere personer over 55 år, der i dag handler online, ligesom danske webshops, særligt de der sælger nicheprodukter, også har et stigende antal kunder af udenlandske virksomheder og privatpersoner.

Vi bringer derfor her en lille bunke tips og tricks til at øge antallet af tilfredse kunder - og nøgleordet er ganske simpelt at tænke inkluderende.

Visuel overskuelighed og video

Handler du med meget populære produkter, som sælges mange steder på nettet, eller henvender du dig til en meget kræsen niche, så er det på det visuelle indhold, du skal satse. Vedhæft links eller endnu bedre indsæt video, som viser produktets brug eller på anden måde kan bidrage til salg.

Lægger du ikke inde med tilstrækkeligt med billedmateriale af produktet, så skaf dig rettigheder til enten selv at tage produktfotos eller tilkøb dig fotos fra producenten. Da ophavsrettighed området kan være et minefelt, kan det i høj betale sig at du clearer alt materiale og lovgivning med en advokat, der har ekspertviden på området - intet er værre end en bøde, der både kan lægge webshoppens billedmateriale ned, og din økonomi!

Sprog

Bruger du mange fremmedord i hjemmesidens produktbeskrivelser eller mangler der uddybende informationer? Hvis dine kunder skal føle sig trygge ved at købe produktet, skal de helst have alle specifikationer, du ligger inde med. Man kan forhindre mange fejlkøb og utilfredse kunder ved at fokusere på beskrivelserne, så kunden ved, hvad de får. Appellerer din side til professionelle erhverv eller lignende, bør du i høj grad fokusere på dette punkt - det er nemlig også en effektiv måde at lede meget målrettede kunder i din retning via søgning.

Hvis du har mange kunder fra udlandet, eller du gerne vil appellere til en bredere kundegruppe, er det alfa og omega, at du får oversat hjemmesiden til engelsk. Det virker langt mere professionelt, kunden føler sig tryg og du får tilfredse kunder, der ikke har måttet nøjes med meget mangelfulde eller direkte fejlagtige net-oversættelser.

Husk desuden altid at alle informationer om din virksomhed skal fremstå tydeligt på hjemmesiden: Så kommer du hverken på kant med lovgivningen - eller mister kunder!