Hvad er Botox

 Botox er lynhurtigt blevet en af de mest populære kosmetiske behandlinger verden over. Til trods for at Botox har været en del af den kosmetiske verden i over 40 år, er der fortsat en del myter og fejlinformation omkring behandlingen. I denne artikel får vi afklaret, hvad der er op og ned på Botox lige fra, hvad Botox koster til et par myter om Botox.

Hvad er Botox egentligt for en størrelse?

 Botox er en gift, der bliver brugt i små doser til at blokere nerveenderne i en muskel, så den ikke trækker sig sammen i en periode. Det kan være forskelligt fra person til person, hvor lang tid effekten varer. Det plejer at være mellem tre til seks måneder. Botox kan blandt andet bruges til at mindske rynker, afhjælpe større mængder af svedproduktion, reducere tandkødssmil eller en stor kæbemuskel.

 

Hvordan virker Botox?

Vores muskler bevæger sig, fordi der bliver sendt signaler til musklerne. Botox ødelægger det signalsystem i den muskel, man vælger at injicere med Botox. Som resultat har man ikke fuld kontrol over det valgte sted. Bruger man Botox mod rynker, har man derfor heller ikke kontrol over rynkerne i det valgte område, da huden ikke kan sammentrækker sig. Huden forbliver derfor glat.

 

Myte 1: Botox giver en bedre hud

Botox påvirker kun de muskler, der injiceres med Botox. Det har ingen positiv påvirkning eller betydning for din hud. Botox kan derfor hellere ikke mindske pigmentfejl, reducere bumser eller akne.

Myte 2: Kun ældre kan få Botox

Man behøver ikke nødvendigvis at være over halvtreds for at få en Botox-behandling. Der er derfor hellere ikke en bestemt alder, hvor man skal begynde at få Botox. Alligevel er der flere og flere mennesker, der er begyndt at bruge Botox i en tidlig alder for at holde rynkerne tilbage. Det er dog spild af penge, hvis man ikke har rynker i forvejen.

 

Botox priser

Hvis du undrer dig over, hvad en Botox-behandling koster, så er svaret mellem 900 - 7.000 kroner. Botox priser varierer dog alt efter, hvor i verden du får behandlingen. Prisen afhænger også af, hvilken form for Botox-behandling du skal have. Brynløft og læberynker er behandlinger, der er i den billige ende, hvorimod svedbehandlinger ligger i den dyre ende.

 

Kan man genoprette en dårlig Botox-behandling?

Det er en stor beslutning at få foretaget en Botox-behandling. Sørg derfor altid for at tale med din egen læge eller kosmetiske specialklinik om det, inden du vælger at få en Botox-behandling. Hvis det går galt med Botox, er der nemlig desværre ikke noget at gøre ved det. Man kan kun vente på, at effekten aftager, hvilket den gør i løbet af 3 til 6 måneder. Botox har en dynamisk virkning, så man vil få bevægeligheden tilbage gradvist.