Få adrenalinen op at rulle med kitesurfing

Hvis du synes, at der er gået leverpostej i din hverdag og den ene dag efter den anden går, uden at du oplever noget mindeværdigt. Så kan det være, du trænger til en ny hobby, som får adrenalinen til at pumpe? Hvis du går og drømmer om at udfordre dig selv fysisk såvel som psykisk, kan det måske være, at kitesurfing er noget for dig.

Kitesurfing er en vandsport, hvor man står på et bræt, mens man via en trapez er forbundet til en drage, som trækker én igennem vandet. Sporten betragtes som en forholdsvis farlig sport, da der er stor power i sådan en drage, når vinden er kraftig. Det kan derfor også være farligt at kitesurfe, hvis man ikke ved, hvordan man håndterer kritiske situationer, hvorfor man altid anbefaler at tage et kursus, før man giver sig i kast med den vilde og sjove sport!

Det er ikke billigt at tage et kursus i kitesurfing samt efterfølgende at købe sit eget udstyr til at kunne dyrke sporten, men du kan nemt låne penge nu til at finansiere udgifterne. Selve kiten kan hurtigt løbe op i flere tusinde kroner, så hvis du er utålmodig med at komme i gang, men ikke har pengene stående på din konto, kan det være et oplagt valg at tage et billigt kviklån.

Danmark byder på flere sublime surf-spots

Hvis du søger et ‘kick’, når du dyrker sport, er kitesurfing sikkert noget for dig. Du kan sejle meget stærkt og du kan desuden foretage store spring på op til flere meter, hvis du tør! Det er ikke altafgørende at være i god form, inden du går i gang med det indledende kursus, men det er helt klart en fordel, hvis du har en god kernemuskulatur og har noget kraft i benene. Desuden er det vigtigt, at du kan svømme og at du føler dig godt tilpas i vand, da du unægteligt kommer til at falde i, i starten.

Det er muligt at dyrke sporten i Danmark, hvor Klitmøller er det mest velkendte sted. Her kræver det dog, at du er mere erfaren i sporten, da du kan støde på nogle ganske ekstreme bølger på disse kanter. Der findes også andre mere begyndervenlige kitesurfing-spots i Danmark, fx Sydvestpynten på Amager, hvilket er et populært sted blandt københavnere. Hvide Sande i Vestjylland byder også på lækre steder at boltre sig på et kiteboard, ligesom store dele af Vesterhavet og Ringkøbing Fjord er paradis for cool surf-entusiaster.