Den store test af spisebordsstole – her er den rigtige til dig

Spisebordsstole er blandt de mest brugte møbler i de fleste boliger. Vi bruger dem, selvfølgelig, til måltiderne hjemme, men i mange hjem er de også hvor der laves lektier, arbejdes hjemmefra eller bare arbejdes med forskellige projekter, tegnes, leges og så videre. Vi ender altså hurtigt op med at bruge mage timer på en uge, siddende i en af vores spisebordsstole.

Af denne grund alene, er det vigtigt at du bruger lidt tid på at finde de spisebordsstole som passer lige til dig. Derudover, er spisebordsstolene med til at bestemme hvordan resten af spisestuen skal se ud. Både spisebord og andre møbler bør matche dine spisebordsstole. Derfor er det også smart at vide hvilken stil du foretrækker i dine spisebordsstole. Vil du vide mere, så læs med her, når vi tester fire forskellige spisebordsstole.

Klassisk skandinavisk

For mange er det åbenlyse og klassisk valg når det kommer til spisebordsstole at gå med minimalistisk, skandinavisk design, og gerne i lyst træ. Dette er altid et sikkert og lækkert valg. Stilen er tidløs og du vil aldrig være i fare for at stolene føles umoderne. Desuden kan de passende parres med et spisebord i træ, som matcher træsorten på dine spisebordsstole.

Er du typen der kunne se din spisestue med stole af denne art, er det ikke et dumt valg at gå med Janes olieret spisebordsstole. Disse stole leveres i olieret egetræ og er betrukket med sort læder på sæderne. Alt i alt en lækker, komfortabel stol og et klassisk, tidløst valg.

Europæisk alternativ

Måske den klassiske skandinaviske stil ikke lige er dig. Måske du gerne vil have noget mindre traditionelt, hvilket vi i så fald vender tilbage til, eller så vil du gerne stadig have noget klassisk, men også noget der ikke er så udbredt som de klassisk skandinaviske træstole. I så fald kan du med fordel se på mere europæiskinspirerede stole.

En sådan stol er Stressless’ Chilli D300 spisebordsstol. Chilli-modellen har et lækkert mere europæisk design og leveres altid med høj ryg og stålstel, men kan fås betrukket både med stof og læder i mange farver. Skal det være meget klassisk er den sorte Paloma-læder model et godt valg. Mere spraglet er for eksempel Calido-stof i rød.

Mere funktionalitet

Som nævnt tidligere er det ganske udbredt at spisebordsstole ikke bare bruges når der spises. Der kan arbejdes og laves lektier. Hvis dette er normalen i dit hjem, så kan du nok med fordel overveje en mere ”kontoragtig” spisebordsstol. Jules’ spisebordsstole er med deres hjul en slags mellemting mellem spisebordsstole og kontorstole.

Du sidder desuden utrolig behageligt i den læderbetrukne stol, så her kan der bruges mange timer på arbejde, lektier og andet. Når der så skal spises, kan computere og skolebøger lægges væk, og spisebordsområdet er tilbage til at der spises ved det. Det bedste fra begge verdener.

Retro med gang i den

Alle de stole vi indtil videre har kigget på, har alle været ganske ordinære og ville passe i de flestes hjem. Men måske du gerne vil have nogle spisebordstole der er mere et indretningsstatement. Der skal ikke spares på stilpoint og der skal gerne være gang i den. Er dette noget for dig, så frygt ej – vi har også testet noget til dig.

Nadine spisebordstole kommer i et lækkert retro-look, betrukket i velour og med sortlakerede stål-ben. Desuden kommer spisebordsstolene i tre farver: sort, blå og mørkegrøn. Særligt de to sidste er særligt til dig der gerne vil have stole med gang i den. Dette er dog uden at de bliver for meget. Som spisebordsstole er de et modigt, men lækkert, stilet og flot valg.