Begå ikke disse fejl, når du køber vinduer

Hvis vinduerne i dit hjem skal udskiftes, fokuserer du højst sandsynligt på det simple spørgsmål: ”Hvad koster det at få nye vinduer?”. Det er ikke noget i vejen med at stille sig selv dette spørgsmål, for nye vinduer er dyre, og der kan være stor forskel i prisen.

I forhold til indkøb af vinduer er der dog flere ting, som du skal være opmærksom på, så du ikke begår fejl, når du køber nye vinduer. I værste fald kan det blive en rigtig dyr oplevelse for dig.

Herunder kan du finde en række med gode råd, som kan hjælpe dig, når du køber vinduer. Kig listen igennem, så du er sikker på, at det ikke bliver dig, som træder i spinaten.

Betal ikke overpris

Der er stor variation i priserne på nye vinduer, og ofte hænger pris og kvalitet ikke sammen. Derfor er det en god idé at læse så meget som muligt om vinduernes specifikationer, når du sammenligner priser. På den måde kan du vurdere, om eventuelle prisforskellige rent faktisk er begrundede.

Hvis du hyrer en håndværker til at montere vinduer for dig, vil håndværkeren oftest selv indkøbe vinduer til projektet. For en sikkerheds skyld kan det også være en god idé at bede om at få priserne på hans vinduer, så du kan sikre dig, at prisen ikke er for høj sammenlignet med andre vinduesforhandlere.

Bliv ikke for nærig

Det er nemt at fokusere meget på prisen, men du må heller ikke blive for nærig. Udsigten til at kunne spare nogle hundrede kroner på hvert vindue i huset kan virke tillokkende, men du skal også huske på, at vinduet skal sidde i huset i mange år.

Et almindeligt sted, hvor folk bliver sparsommelige, er i forhold til vinduets materialer. Mange står overfor at skulle vælge mellem almindelige trævinduer og mere moderne vinduer i træ og aluminium. Vinduer i træ og aluminium koster mere end trævinduer, men til gengæld kræver de heller ikke vedligehold, hvilket for de fleste vil være de ekstra penge værd.

Undersøg, om du kan bruge vinduer i standardmål

Mange vinduesproducenter har også et udvalg af vinduer i standardmål som lagervarer. Disse vinduer er ofte markant billigere end vinduer i specialmål, og derfor bør du altid undersøge, om du kan bruge disse vinduer i stedet.

Kvaliteten på disse lagervarer er lige så god som på producentens øvrige vinduer. Den eneste forskel er, at vinduet er masseproduceret, hvilket holder prisen nede.

Vær meget nøjagtig med dine opmålinger

Du skal være ufatteligt nøjagtig, når du måler op til dine nye vinduer, og sørg for at måle flere gange. Ellers kan du risikere at ende med at købe vinduer, som du ikke kan bruge alligevel.

Det er især vigtigt at være nøjagtig med dine mål, hvis du køber vinduer i specialmål. Disse vinduer kan nemlig ikke returneres, da der er tale om et produkt, som er speciallavet til dig. Dette er anført i den danske lovgivning, og det skyldes, at producenten ikke umiddelbart kan sælge produktet til en anden kunde og forvente at få samme pris.

Hvis du køber vinduer i standardmål fra producentens lager, burde du stadig have mulighed for at returnere vinduerne. Det vil dog stadig være en besværlig og frustrerende proces – for både dig og vinduesproducenten.

Du bør altid måle alle vinduer, og du bør måle dem flere gang for at være helt sikker. Lad for eksempel være med at antage, at to vinduer er samme størrelse, så du kun behøver at måle det ene.

Stil spørgsmål, hvis du er i tvivl

Det kan virke kompliceret at købe vinduer, og du ender måske også med at have spørgsmål. Hvis det er tilfældet, skal du altid kontakte vinduesproducenten, så du kan få afklaret din tvivl. Med andre ord er det vigtigt, at du føler dig helt tryg – uanset om du har små eller store spørgsmål.

Husk på, at der ikke findes dumme spørgsmål. Du har udsigt til at skulle investere mange penge, så det er ikke et problem for producenten at bruge lidt tid på at hjælpe dig, hvis du er i tvivl med noget.