Anmeldelser bliver vigtigere og vigtigere for forbrugere

Når du skal købe noget online, tjekker du anmeldelser først? Det er du ikke alene om. De fleste af os, er begyndt på at tjekke andres meninger, inden vi laver et køb. Men hvorfor er det blevet så almindeligt, og hvordan kan det komme dig som forbruger til gode at vide, hvad andre mener?

Tjek først, køb senere
Når vi skal købe noget på nettet, har vi fået for vane at tjekke først og købe senere. Det er fordi, vi er blevet langt mere bevidste omkring at undgå sure fejlkøb. Det er slet ikke sjovt at købe noget, for så at opdage, at det slet ikke lever op til forventningerne. Derfor er det meget smart, at man lige kan tjekke hvad andre synes, hvilke erfaringer andre mennesker har med et produkt

Gælder også ydelser
Det er ikke kun produkter, hvor vi tjekker anmeldelser inden vi springer til. Det gælder faktisk også ydelser. Alt fra hudpleje til restauranter, er blevet meget afhængige af anmeldelser fra brugere eller rettere sagt, gode anmeldelser for brugerne. Det kan afgøre hvor velbesøgt et sted er. Derfor er det ikke kun anmeldelser fra professionelle madanmeldere, der gælder mere. Nu gælder alles meninger, også din og min, og der er der sket et stort skifte, efter vi begyndte på at finde restauranter og ydelser online.

Tag anmeldelser med et gran salt
Det er dog vigtigt, at man tager brugeranmeldelser med et gran salt. Det er nemlig fordi, der man i en professionel anmeldelse anmelder ud fra nogle helt bestemte faktorer, som for eksempel i en produkttest, hvor man tager højde for flere forskellige behov, så er det langt fra tilfældet med en brugeranmeldelse. Derfor risikerer du faktisk at læse en anmeldelse skrevet af nogen, der har nogle helt andre behov og præferencer end dig, og dermed så er det ikke sikkert produktet virker som det skal. Et godt eksempel er, når det kommer til hudplejeprodukter. Hvis du har tør hud, synes du måske en creme ikke fugter nok, men det behøver ikke være tilfældet, hvis du har en anden hudtype. Derfor er det vigtigt at man prøver at læse gennem linjerne, og se om de forventninger personen, der har skrevet anmeldelsen har, kan sammenlignes med vores egne.

Et godt eksempel på anmeldelser man kan tage med et gran salt, er spillesteder og lignende online. Når du ser anmeldelser af for eksempel online casino, så kan mange af dem være præget af, at man ikke har opnået den gevinst man ønsker på spilleautomater online. Dette kan farve anmeldelsen og føre til at man vurderer sin egen oplevelse med tabt gevinst, og ikke spillemaskinerne i sig selv.

Derfor er det vigtigt at tage højde for, at man kan have helt forskellige forventninger end dem, der skriver anmeldelserne. Det skal man have i baghovedet og tænke over, når man læser anmeldelser på nettet, inden man lader det styre alt for meget. Når det er sagt, så kan anmeldelser, hvor brugeren har de samme forventninger som en selv, være meget behjælpelige til at træffe de helt rigtige beslutninger omkring et køb.