Aktier for begyndere – Sådan kommer du i gang med aktiehandel

Vil du gerne i gang med at investere i aktier, men er i tvivl om hvordan du kommer i gang? Så læs denne artikel og se hvordan du får en god start og kommer ordentligt i gang med at investere i aktier og forhåbentligt tjener penge på aktier fra starten af også.

Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, så er det en fordel at du bruger en masse tid på at læse, for at blive klogere. Og nogle gange så er det en fordel at gøre dette ved komme i gang. Så derfor vil vi komme med en simpel gennemgang af hvordan du kommer i gang med at handle med aktier, som en form for guide til aktier for begyndere. Og et af de første steder du kan starte er at tjekke de aktuelle kurser på aktier her.

Sådan kan du komme i gang

Når du gerne vil i gang med at investere, så er det som sagt en god ide at få en grundviden inden du lægger pengene på bordet. Derfor kan du søge inspiration iblandt de forskellige bloggere rundt omkring på nettet, som selv fortæller hvad de gør, hvor de køber deres aktier og meget mere. En af disse bloggere er stabilokonomi.dk som er ejet af en familiefar til 2 som ikke nødvendigvis har millioner at investere for ligesom langt de fleste. Her kan du som udgangspunkt indsamle en masse informationer og tips og tricks til at komme godt i gang og du kan læse hans guide til aktier for begyndere her

Hvor køber du aktier henne?

Du kan købe dine aktier igennem flere forskellige steder. En af de mest kendte steder at købe sine aktier er igennem banken, men det er efterhånden en af de dyreste måder at gøre det på grundet deres dyre gebyrer og kurtager som de tager sig godt betalt for. Derfor er der kommet flere alternativer til som er designet til at handle med aktier og værdipapirer og hvor kurtagen er enten meget billig eller fuldstændig gratis. En af de platforme som både har de bedste anmeldelser og flest kunder er Nordnet som har vundet årets online børsmægler 10 år. Her kan du få lav kurtage og bruge nogle af deres investeringsprodukter som deres månedsopsparing, pensionsopsparing m.v. Hvis du vil vide mere omkring Nordnet, så kan du læse en anmeldelse af Nordnet her eller læs deres anmeldelser på ratepanel her.

Aktier og skat

Det kan virke indviklet nok at du skal lære omkring hvordan du skal investere i aktier og vælge hvilken platform du skal i gang med, men nu skal du også tænke på at betale skat af dine aktier. Men bare rolig, det er ganske simpelt. Hvis du tjener over 50.000 på dine aktier, så vil du på den fortjeneste der er over de 50.000 kroner betale 42 % i skat, og alt derunder betaler du kun 27 % i skat for. Og det er vel og mærke kun fortjenesten, som jo er dit overskud og ikke bare det beløb du handler for.

Men bare rolig. Hvis du investere i en platform som Nordnet, så ordner de det for dig, så du bare skal læne dig tilbage og have den bekymring mindre.

Held og lykke med dine aktiehandel.