2 gode tips til at vælge den rette internetudbyder

Står du over for at skulle have nyt internet? I så fald er du endt på den helt rigtige side. Der findes et væld af internetudbydere på markedet, og det kan indimellem være en jungle at finde rundt i. Du skal nemlig forholde dig til en række forskellige ting i jagten på den rette internetudbyder. I denne artikel giver vi dig to gode tips til at finde den rette internetudbyder, så du kan komme et skridt nærmere det internet, som passer til dine behov. Du kan desuden også se en liste med de bedste internetudbydere her.

Har de pakker, som kan understøtte dit behov for streaming?

Det er efterhånden de færreste, som ikke benytter deres internet til at streame serier, film, musik eller alle tre. Det stiller til gengæld også krav til dit internet, da du gerne skal have en stabil og hurtig forbindelse uden hyppige udfald. Især streaming af tv kræver en fornuftig hastighed, mens musik faktisk ikke kræver det store.

Vil du gerne streame tv i form af film, serier og flow, skal du så vidt muligt gå uden om mobilt bredbånd, da det bruger utroligt meget data. Du kan altså risikere, at du har opbrugt alt din data på mobilt bredbånd i løbet af de første par uger. Der findes dog efterhånden internetudbydere, som tilbyder store datapakker, hvor det til gengæld godt kan give mening. En god tommelfingerregel er, at du bruger omkring 1 GB data for hver time, du streamer tv i god kvalitet og 2 GB data for hver time, du streamer i HD-kvalitet. Streamer du derimod mest musik, er en god tommelfingerregel, at du bruger omkring 100 MB for hver time, du afspiller. Du bruger dog mere, hvis du lytter til musik på YouTube, som typisk er suppleret med en musikvideo.

Tilbyder de forskellige størrelser internetpakker til forskellige behov?

En anden ting, du skal forholde dig til, er, hvor mange der skal være på internettet ad gangen. Det har nemlig enorm stor betydning for hastigheden. Er det kun dig i husstanden, og har du kun et par enheder på ad gangen, vil du typisk sagtens kunne nøjes med 10 Mbit. Det er en rigtig fin hastighed – også til streaming af musik og tv i HD-kvalitet.

Er I derimod to eller flere, som skal benytte internettet, skal I derimod kigge nærmere på 30 Mbit. Det gælder i særdeleshed, hvis to eller flere også benytter internettet til streaming af musik, tv og downloads på én og samme tid. Hvis eksempelvis én computer downloader eller uploader, kan det faktisk tage alt hastigheden, hvilket vil gå ud over dem, der er i gang med streaming af tv eller musik.

Når du kigger efter ny internetudbyder, skal du altså sørge for at holde øje med, om deres pakker kan understøtte dine behov, når det kommer til eksempelvis streaming af musik og tv samt upload og download. Derudover skal du holde øje med, om de tilbyder internetpakker, der passer til din eller jeres husstand. Det nytter ikke, at I kun har 10 Mbit til en husstand på fire, eller at du som ene mand betaler for unødig Mbit, du ikke har behov for.